Prosinec 2010

O Vídni

19. prosince 2010 v 20:02 | Venca |  Skutečnosti a netečnosti
Překonávám sama sebe. Vyrazit do germánsky mluvící země je pro mě velmi netradiční. I když pravda, byl jsem si jist, že Vídeň bude rakouská minimálně. Tedy že nebudu celý den muset poslouchat němčinu. Což byla pravda, ale všude slyšet češtinu, slovenštinu a polštinu, to také není pravé ořechové.

Dojemné příběhy ze světa filmu neb patetično s ukápnuvší slzou v průběhu či na konci

11. prosince 2010 v 19:29 | Venca |  Film
Dnes je vhodný den na nějaký ten sentiment. Všude kolem samé řeči o drsnejch chlapech s pistolema, vraždách, potratech, hraní si na vojáky a tak... I don't care, resp. obvyklá nuda. Dnes se člověk nechce u takových storek nudit. Ona to totiž nuda bývá. Pokud si zrovna dva společně nenotují a jeden po druhém po sobě nestříkají testosteronem či estrogenem či něčím jiným způsobujícím dostatečné hormonální výlevy či neutěšitelnou radost z triviality lidského světa.

Na ostří(cové) nože

9. prosince 2010 v 20:45 | Venca |  Botanika
Milé děti... svět botanikův nespí. Dnes jsem dostal chuť vám ukázat zase něco pěkného z rostlinné říše. Bude řeč o ostřicích. Mám je teď čerstvě odučené z praktika a musím říct, že mě mrzí, že kurz už končí. Bych o nich mluvil rád, víc a víc. Moc nevím, jestli to studenty bavilo, ale mě to bavilo určitě a měl jsem z toho moc dobrý pocit, že se tam našli lidi, které ostřice opravdu zajímají. Tedy alespon do takové míry, že se je chtějí naučit poznávat.

Mousse au chocolat

5. prosince 2010 v 17:41 | Venca |  I muži mají své kuchařské dny
Víte, co vám řeknu. Za dnešní dezertový počin může Albert Pes, který si vzal na mušku Francouze a mě to podvědomě nutí vařit francouzské pokrmy, protože prostě francouzská žrádla jsou vrcholně delikátní. Může také za to, že mě teď bolí břicho z toho neustálého ujídání a olizování prstů, které musím do toho neustále strkat.

Co mě zrovna baví (září-listopad 2010)

4. prosince 2010 v 9:51 | Venca |  Hudba
Podzimní inspirace s mrazivým nádechem. Tak co tu máme na skladě tentokráte.