Italská kuchyně pro děcka - penne all' arabiata

29. května 2011 v 16:25 | Venca |  I muži mají své kuchařské dny
Václav: "Co si dáme k obědu? Měl bych chuť na něco mastného, takové výpečky se špenátem a knedlíkem, mmm, abych se přežral a pak 2 hodiny sténal na gauči, co ty na to?"
Vendula: "No já bych si dala něco lehkého? Výpečky teda vážně ne. Třeba salát"
Václav: "Cože? Salát k nedělnímu obědu, to snad nemyslíš vážně. Bez masa?"
Vendula: "Mmm, v tom vedru."
Václav: "No tak dobře, udělám nějaké těstoviny... arrrrgh."


Vidíte, kam ten svět spěje. :))
Tudíž jsme k nedělnímu obědu měli Itálii, navíc vegetariánskou, z kategorie receptů, které zvládne úplně každý, ale rozhodně těch, kterým nechybí označení fresh and tasty.

Měli jsme těstoviny penne. Zvládám dvoje. Jedny opulentní a drahé penne alla siciliana a jedny levné, rychlé, skromné penne alla arabiata, které se dělaj v několika variacích.

Tak si ukážem, jak se dá krásně najíst po 20 min. strachu u plotny.

Předem nakoupíme ony penne těstoviny, čerstvou bazalku, petržel, spoustu rajčat (dnes to bylo z cherry rajčat), prestižní chilli papričky, česnek. cibuli a samozřejmě parmezán nebo pecorino. Co máte radši. Hlavně ne, českej eidam a už vůbec ne kečup, blah, blah, blah.

Všechno je strašně jednoduché, snad nejsnadnější italský recept, co znám. Navíc nevím, čím to je, ale ženy bývají z těstovin hrozně odvařené. Mnohem více než z fláku masa 4 hodiny s láskou pečeného.

Budiž.

Samozřejmě na italské kuchyní se musí ocenit ta krása jednoduchosti a rychlosti. Rovněž malého množství surovin, jejich kombinace vytváří jedinečnou dráhu chuti, která hraničí s naprostou smyslností. Přitom kreativita spočívá v postupném přidávání toho a onoho.

Takže jednoduše. Vemte hrnec, naplňte vodou, osolte, až voda začne vřít vhoďte těstoviny a vařte než budou al dente. Hm zní to jak postup ze zadní strany obalu od těstovin. :)

Mezitím si osmahnem na troše oleje cibuli. Pač Václav hraje na design, tak v tomto případě má cibuli nakrájenou na kolečka. Až bude do zlatova, tak cibulu odstavte. Mezitím pokrájíme rajčata, nasekáme bylinky a chilli papričky (jednu, dvě zas jak kdo má rád).

Až těstoviny budou, tak je sceďte a zakápněte trochou oleje.

Mezitím k cibuli přihodíme pokrájená rajčata, papričky, bylinky a nadrtíme pár stroužků česneku. Zprudka osmahnem po dobu ca 5 minut. Osolíme. Až nám vznikne vábně vyhlížející majda vhodíme do pánve penne a promícháme, porestujem.

Hola hej, servírujem. Pěkně na to naházejte čerstvé listy bazalky, posypte nastrouhaným parmezánem a s chutí do toho.
Nezapomeňte na nějaké lehké vínečko. :oP

Bon apetit!

PS: Pro jedlíky naprosto nevhodné jídlo, po jehož snězení budete mít za hodinu hlad. :)




 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ell Ell | Web | 29. května 2011 v 16:55 | Reagovat

Ahojky :) prosím prijd si přečíst a ohodnotit  můj prvni dil příběhů na pokračování- viktoriin svět :) Dekuju moc predem :)

2 Infantility* Infantility* | E-mail | Web | 29. května 2011 v 16:57 | Reagovat

Ty fotky si sem dávat nemusel, jsem po obědě a po svačině a zase mám hlad :D Vegetariánský jídla miluju, protože nejím maso..

3 uajiii uajiii | Web | 29. května 2011 v 17:04 | Reagovat

Příště se nedej a protlač výpečky, jejich fota by se tu vyjímaly moc pěkně. My měli Itálii včera- naštěstí pouze z italské kuchyně:)

4 Rýža Rýža | Web | 29. května 2011 v 23:10 | Reagovat

Ble těstoviny, dvakrát ble rajčata:D Já bych radší pořádnýho stejka:D

5 vencisak vencisak | Web | 30. května 2011 v 8:02 | Reagovat

[2]: tak aspoň někoho to potěší :)

[3]: že? výpečky jsou tuze estetická záležitost :)

[4]: :D já vím...

6 Nobody Nobody | Web | 30. května 2011 v 10:31 | Reagovat

A víš, co jsem měla k nedělnímu obídku já? Můj muž mi ugriloval pořádnej kus flákoty! Vlastně hned tři. Heč. :P

7 vencisak vencisak | Web | 31. května 2011 v 9:52 | Reagovat

[6]: to se někdo má, nám se špatně ve městě v bytě griluje :D

8 lesnizelva lesnizelva | 10. června 2011 v 12:31 | Reagovat

Mňam, otestovala jsem a přidávám do fondu receptů. ;)

9 vencisak vencisak | Web | 14. června 2011 v 10:44 | Reagovat

je, to jsem rád, že chutnalo :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama